Onze diensten

Ontdek ons uitgebreide aanbod aan professionele diensten, ontworpen om uw bedrijfsbehoeften te ondersteunen en te stimuleren. Van strategische planning tot operationele uitvoering, ons team levert op maat gemaakte oplossingen die resultaten opleveren.

Opstellen
businessplan

Het opstellen van een businessplan is essentieel, of je nu je strategie en bedrijfsvoering voor de komende jaren wilt aanscherpen of extra financiering nodig hebt van een bank of investeerder. Bij TIB-advies ondersteunen we je hierin. We hanteren doordachte formats die ervoor zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien. Alle cruciale aspecten en randvoorwaarden worden belicht. Zo bieden we je duidelijk inzicht in de toekomst van je bedrijfsvoering, waardoor je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Alles wordt grondig in kaart gebracht voor jouw succes.

Aan- en verkoop
bedrijven

De verkoop van je bedrijf of expansie door de aankoop van een ander bedrijf is geen dagelijkse kost. Dit vereist specialistische kennis over kansen en bedreigingen, evenals inzicht in de waarde van een onderneming. Bij TIB-advies bieden we ondersteuning bij het vinden van een geschikte koper of verkoper. Daarnaast stellen we een integratieplan op en helpen we bij het bepalen van een passende verkoopprijs voor jouw bedrijf of aankoopprijs voor een bedrijf dat je wilt overnemen.

Hulp voor
starters

Het starten van een bedrijf begint met een briljant idee waarvan je overtuigd bent dat het geld kan opbrengen. Maar dan sta je voor de uitdagingen: klanten werven, financiering vinden, gekwalificeerd personeel aantrekken, productcertificering, en nog veel meer. Bij TIB-advies bieden we praktische adviezen om je te begeleiden bij de groei van een idee naar een succesvolle onderneming. We navigeren samen door de tientallen vragen en zorgen dat je voorbereid bent op de reis van ondernemerschap.

Coaching en
klankborden

Het ondernemerschap kan soms eenzaam aanvoelen, waarbij alle besluiten op jouw schouders rusten en je niet altijd iemand hebt om mee te overleggen of je ideeën te delen. Een coach van TIB-advies kan in zo’n situatie van onschatbare waarde zijn. We bieden een luisterend oor en stellen kritische vragen, alles met als doel jou en je onderneming naar een hoger plan te tillen. Veel ondernemers kiezen ervoor om elke twee maanden met een van onze adviseurs te sparren, een keuze die als zeer waardevol wordt ervaren.

Je wilt
groeien

Wanneer je bedrijf floreert en je klaar bent voor de volgende stap, zoals exporteren, een bedrijf overnemen, of je organisatie uitbreiden, dan staan de ervaren adviseurs van TIB-advies klaar om je te ondersteunen. Het kan een uitdaging zijn om je op groei te richten terwijl je ook druk bent met de dagelijkse leiding van je bedrijf. Wij helpen je met het ontwikkelen van een goed onderbouwd en gestructureerd plan, en bieden indien gewenst ook ondersteuning bij de uitvoering ervan.

Je moet
inkrimpen

Als je bedrijf in zwaar weer verkeert, kan het lastig zijn om zelf de noodzakelijke stappen te zien en te nemen. Onze adviseurs van TIB-advies kunnen in zo’n situatie van onschatbare waarde zijn. Met hun nuchtere kijk en adviezen helpen zij je de beste beslissingen te nemen. Of het nu gaat om het bedrijf een nieuwe richting te geven, op een kleinere schaal verder te gaan, of, indien onvermijdelijk, het bedrijf met zo min mogelijk schade voor alle betrokkenen af te bouwen of te stoppen.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!