Diensten

i

Opstellen businessplan

Aan- en verkoop van bedrijven

Hulp voor starters

Onze diensten

Opstellen businessplan

Je wilt een businessplan opstellen. Voor je eigen strategie en bedrijfsvoering in de komende jaren. Of omdat je extra financiering nodig hebt van een bank of een investeerder. Wij helpen je daarmee. We beschikken over formats waarmee niets over het hoofd wordt gezien. Alle belangrijke aspecten en randvoorwaarden komen aan de orde. Op die manier krijg je inzicht in de toekomstige bedrijfsvoering en kom je niet voor verrassingen te staan omdat alles goed in beeld is gebracht.

Aan- en verkoop van bedrijven

Je wilt je bedrijf verkopen. Of je wilt juist groeien door aankoop van een bedrijf. Dat is iets wat niet tot de dagelijkse routine hoort. Daarvoor zijn specialisten nodig met inzicht in de kansen en bedreigingen, maar ook met inzicht in de waarde van een onderneming. Wij helpen je met zoeken naar een kopende of verkopende partij. Bovendien zorgen we voor een integratieplan en bepalen we samen met jou de verkoopprijs van jouw onderneming of de aankoopprijs van een onderneming die je wilt overnemen.

Hulp voor starters

Je wilt een bedrijf starten. Je hebt een briljant idee en denkt dat je daar geld mee kunt verdienen. Maar dan komt het: je hebt klanten nodig, je hebt geld nodig, je hebt goede medewerkers nodig, je wilt je product laten certificeren. Zo zijn er tientallen vragen waar je mee moet dealen. Wij helpen je met bruikbare adviezen hoe je van een idee naar een echt bedrijf groeit.

Coaching en klankborden

Als ondernemer voelt het soms eenzaam. Van jou worden alle beslissingen verwacht en soms heb je in je bedrijf geen mensen met wie je daarover kunt sparren of met wie je je gedachten kunt delen. In zo’n geval kan een coach van TIB-advies een uitstekende oplossing zijn. We luisteren maar stellen ook kritische vragen. alles met het doel jou en je onderneming naar een hoger niveau te brengen. Er zijn ondernemers die elke twee maanden sparren met een van onze adviseurs en dat zeer waardevol vinden.

Je wilt groeien

Het gaat goed met je bedrijf maar je wilt een volgende stap maken. Dat houdt soms in dat je wilt exporteren, dat je een bedrijf wilt overnemen of dat je de eigen organisatie sterk wilt uitbreiden. Dat is niet altijd gemakkelijk als je heel druk bent met de dagelijkse bedrijfsvoering. De ervaren adviseurs van TIB-advies helpen je graag om hier een doortimmerd en gestructureerd plan van te maken en helpen desgewenst ook bij de uitvoering.

Je moet inkrimpen

Het kan ook zo zijn dat je bedrijf er slecht voorstaat. Dan ben je zelf vaak niet meer goed in staat om onder ogen te zien wat er moet gebeuren. In zo’n geval kunnen onze adviseurs een helpende hand bieden. Met hun nuchtere adviezen zorgen ze dat de beste keuzes gemaakt worden. Dat kan zijn een andere wending geven aan het bedrijf, op kleinere schaal doorgaan of, helaas is dat soms ook onvermijdelijk, met zo min mogelijk schade voor alle betrokkenen afbouwen of stoppen.