Hengelosestraat 583 7521 AG Enschede 053 4849 840

Over TIB-Advies

TIB-advies is een Stichting en bestaat al 36 jaar. Oorspronkelijk opgericht om wat te doen aan de grote werkeloosheid in Twente na beëindiging van de textielindustrie. De oprichters waren de Kamer van Koophandel en de Universiteit Twente gezamenlijk met een aantal ondernemers.

In de statuten staat vermeld dat het doel is om werkgelegenheid te behouden dan wel te creëren d.m.v. hulp aan ondernemers.

Deze doelen streeft ook de huidige TIB-advies organisatie nog steeds na.
Het enige verschil met het begin is dat de letters TIB een andere inhoud hebben gekregen. Oorspronkelijk Twentse Ideeën Bank is het in de moderne tijd Twente In Business geworden.

Op dit moment bestaat TIB-advies uit een 20-tal oud ondernemers en ervaren managers uit het bedrijfsleven, allen gestopt met hun fulltime baan. Uitgaande van een gemiddelde loopbaan van 40 jaar hebben we gezamenlijk 800 jaar ervaring op een breed scala aan vakgebieden.
Wij vinden het jammer om niets met onze kennis en netwerken te doen en daarom zetten wij ons graag in om de doelstellingen van TIB-advies ook in deze tijd te verwezenlijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Back to top