Nieuwsbrief TIB-advies / Nummer 3 2021


MIT-haalbaarheidsprojecten Overijssel 2021

Binnenkort gaat een nieuwe subsidieregeling open voor MKB-ers in Overijssel:

Nieuwe aanpak MIT
De wereld verandert. Ook in Overijssel zien we dat de opgaven van vandaag vragen om een nieuwe aanpak. Daarvoor is innovatie nodig. Door vernieuwing en verandering werken we aan de vraag van de toekomst. Wanneer je als MKB-ondernemer de economische risico’s in kaart wilt brengen van een innovatieproject dan kun je een haalbaarheidsproject laten uitvoeren. Hiervoor kun je een beroep doen op de MIT-regeling.

Opening subsidieregeling MIT
De regeling is vanaf dinsdag 20 april 2021 om 09.00 uur geopend.

Waarvoor?
Een haalbaarheidsproject is een innovatieproject dat bestaat uit een haalbaarheidsstudie of een combinatie van een haalbaarheidsstudie en experimentele ontwikkeling of industrieel onderzoek. Via de website van de provincie Overijssel vind je meer informatie over de regeling en kun je een aanvraag indienen.

Voor wie?
Deze subsidie is bedoeld voor MKB-ondernemers met een vestiging in Overijssel.

Wat is de hoogte van de subsidie?
Je ontvangt een vast subsidiebedrag van € 20.000,-.


Stimulering Elektrische Vrachtfiets

MKB-bedrijven gevestigd in Overijssel kunnen subsidie ontvangen voor aanschaf of lease van een elektrische vrachtfiets. Zo’n fiets is heel geschikt voor bijvoorbeeld bedrijfsmatig vervoer in de binnenstad. Of als duurzaam alternatief voor bestelbussen en auto’s, die rijden diesel of benzine.

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?
De regeling voorziet in de aanschaf van maximaal twee elektrische fietsen met een bak of een aanhanger. De vrachtfiets voldoet aan de minimale laadcapaciteit van 150 liter. Per fiets ontvang je maximaal € 1.500,- subsidie.

Check de voorwaarden
De subsidie kan direct worden aangevraagd via het digitale formulier. Check eerst nog even de voorwaarden via de website van de provincie Overijssel en vraag de subsidie aan.


Meer jongeren in het MKB – aanvraag tot 30 juni mogelijk

Ben je op zoek naar vers bloed in je onderneming en zou je graag een stagiaire op mbo-niveau, een BBL’er of juist een pas afgestudeerde hoger opgeleide willen inzetten voor een bepaalde opdracht? Maak dan gebruik van de regeling Jongeren in het MKB.

De regeling loopt tot 30 juni of tot het plafond van de subsidie is bereikt.

Let op: er kan niet met terugwerkende kracht worden aangevraagd. Kijk wat de exacte voorwaarden zijn of vraag de regeling direct aan via een digitaal formulier.

Gelezen in de nieuwsbrief van de provincie Overijssel

Wil je geholpen worden bij één van deze subsidieaanvragen dan staan we bij de Stichting Twente in Business voor u klaar!