Diensten

i

Opstellen businessplan

Aan- en verkoop van bedrijven

Hulp voor starters

Nieuwsbrief Rating Finance Consultants / Oktober 2021


Voorwoord

Beste nieuwsbrieflezer,

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief voor dit najaar. Deze keer een drietal artikelen over projecten die wij voor onze relaties succesvol hebben mogen uitvoeren.
Tevens kunt u een artikel lezen over “vastgoed financieren zonder bank”. Met name zogenaamd commercieel (verhuurd) vastgoed is niet altijd bij een bank onder te brengen. In veel gevallen kunnen wij dit wel binnen ons netwerk. Lees meer hierover in onze nieuwsbrief.

Ons eerste artikel gaat over de nieuwbouw van Koerier Centrum Denekamp. De huisbank wilde deze uitbreiding niet financieren. Rating kon een andere bancaire financiering regelen binnen afzienbare tijd.

Verder hebben wij afgelopen zomer de familie Braakman uit Hoge Hexel mogen helpen bij de verkoop van hun golfbaan. In de personen van golfinstructeur Martijn van Baars en zijn partner zijn de perfecte opvolgers gevonden. Dinand Braakman blijft de komende jaren met de verantwoording voor het baanonderhoud nog steeds betrokken.

Verder een artikel over “Luilak” waar Rating een financiering heeft kunnen regelen voor de nieuwe bedrijfshuisvesting. De oude was nl. te klein geworden door de snelle groei van de onderneming. Hun unieke hangmatten hebben een enorme vlucht genomen.

Veel leesplezier.

Wim Heemstra


Koerier Centrum Denekamp

Financiering nieuwbouw Koerier Centrum Denekamp B.V. succesvol afgerond.

Koerier Centrum Denekamp (KCD) is een allround middelgroot transportbedrijf, bestaat reeds 27 jaar en is gevestigd aan de Retentieweg op industriegebied De Jufferbeek Zuid in Oldenzaal. Het bedrijf is opgericht door de heer Bonke als eenmanszaak vanuit het industrieterrein in Denekamp en in 2000 verhuist naar Oldenzaal. 

Lees verder


Golfclub Erve Braakman

Nieuwe ondernemers voor Golfclub Erve Braakman in Hoge Hexel.

Dinand Braakman is een door de wol geverfde ondernemer uit Hoge Hexel. Hij exploiteerde al vele jaren aldaar een zalencentrum. Op het grote achterliggende terrein richtte hij in 2006 een 9-18 holes “par 3” baan in. Sindsdien was Dinand een echte “golfbaan ondernemer”. Hij combineerde succesvol de steeds populair wordende golfsport met horeca activiteiten. 

Lees verder


Luilak te Zwolle

Rating verzorgt financiering nieuwbouw Luilak te Zwolle.

De beste ideeën ontstaan in rust. Het idee voor Luilak ontstond in 2006, in een hangmat in Colombia. André Pranger besloot om hangmatten naar Europa te halen. Sindsdien is de in Zwolle gevestigde onderneming gestaag gegroeid. Het levert hangmatten, gemaakt van 100% biologisch katoen, aan particulieren en bedrijven. “Met de Luilak hangmat kun je ultiem relaxen”.

Lees verder


Vastgoed financieren zonder bank

Vastgoed is over het algemeen een mooi appeltje voor de dorst en veel ondernemers bezitten dan ook vastgoed voor eigen gebruik of voor de verhuur (in de BV of in box 3). Waar het in het verleden relatief eenvoudig was om dit bancair gefinancierd te krijgen zijn de banken daar de laatste jaren steeds terughoudender geworden. Is dat terecht? 

Lees verder


Meer van ons zien?