Hengelosestraat 583 7521 AG Enschede 053 4849 840

Laatste nieuws

Nieuwsbrief januari 2017

Lees over: vooruitzicht 2017, verhuizing TIB-advies, van Aleppo naar Enschede, Hofpassage verdwijnt-ZARA komt, de beste ondernemersvraag en het product van Gert van Vliet.

 

Vooruitzicht 2017

De afgelopen maanden is het team van TIB-advies druk bezig geweest om de actieplannen neer te zetten  we waarmee TIB-advies in 2017 goed in de belangstelling kan komen te staan. Contacten met instanties zoals de Twentse gemeentes worden weer aangehaald, de verhuizing van het Ondernemingshuis naar een kantoorruimte in het KPMG gebouw is tot stand gebracht.
En omdat we vanuit de statuten van de stichting als doelstelling hebben ondernemers in Twente te adviseren, te helpen en te begeleiden, maar ook werkgelegenheid te scheppen en te behouden hebben we gezocht naar nieuwe kansen dit waar te maken. Vanuit onder meer Syrië hebben zich in Twente mensen gevestigd die in hun land van herkomst een onderneming hebben gehad en nu zij statushouder zijn dan ook die stap tot ook een eigen onderneming in Nederland willen maken. Wij gaan deze kandidaten helpen in samenspraak met de gemeente Enschede, Mindt en PC 3 van de UT, ROZ en Alifa.

 

TIB-advies is verhuisd
Per 1 januari 2017 hebben we een nieuw adres voor ons kantoor. In de loop van het afgelopen najaar werd langzamerhand duidelijk dat we niet in het Ondernemershuis konden blijven, dit naar aanleiding van de overname van het pand door de Raedthuys groep. Sinds de bouw van het pand in 1992 was dit onze basis, dus met enige weemoed zijn we op zoek gegaan naar een alternatief.  Na het bekijken van een aantal opties zijn we terecht gekomen bij de buren, het KPMG gebouw.

Ons kantoor is gevestigd op de 1e etage aan de voorkant met uizicht op het Kennispark.
We zijn nu een aantal weken werkzaam vanuit deze locatie en het bevalt ons prima.
Voor de goede orde hierbij onze volledige nieuwe adresgegevens:
TIB-advies
Hengelosestraat 583
Postbus 5504
7500 GM Enschede
Tel. (053) 4849840

 

Van Aleppo naar Enschede

George Haddad is de eerste statushouder die  ondernemer wil gaan worden in Nederland en die wij als TIB-advies gaan helpen met het opzetten van een zaak in Enschede. Zijn droom is in het centrum van Enschede een fastfood-afhaal met ook een aantal tafels en stoelen te gaan openen. Dit alles gebaseerd op voornamelijk barbecue en met vers bereide ingrediënten van hoog niveau. Het wordt dus absoluut meer dan een kebabzaak waarvan er 13 in een dozijn gaan.
George is inmiddels 12 maanden in Nederland en woont met zijn vrouw en dochter in Enschede. Zijn vrouw en dochter verblijven al langer in Nederland en spreken inmiddels vloeiend Nederlands. Hij is al een wereldburger, komt dus uit Aleppo in Syrië, heeft zijn master business administration gehaald in San Francisco en tot het einde van zijn arbeidscontract in Dubai gewerkt om van daaruit herenigd te worden met zijn vrouw in Nederland. Zij had al eerder met dochter vanuit Syrië moeten vluchten terwijl hij in Dubai was.
Hij wil de kansen pakken en zo snel mogelijk financieel onafhankelijk zijn en dat moet gaan lukken met hulp en ondersteuning van TIB-advies.

 

Hofpassage verdwijnt- ZARA komt

In Enschede aan het G.J.van Heekplein is het winkelcentrum de Hofpassage gesloopt om plaats te maken voor de 3e flagshipstore van de Spaanse winkelketen ZARA.                                                                           Deze winkel wordt qua grootte gelijk aan de andere flagshipstores in Nederland te weten in Amsterdam en den Haag, en krijgt een vloeroppervlak van maar liefst 4.000m2!
Om dit pand te bouwen moest er dus eerst gesloopt worden en deze taak is uitbesteed aan de RGS Groep, een bedrijf waar TIB-advies al jaren een hechte band mee heeft.
Een groot probleem bij deze sloop was dat de aanliggende winkelpanden geen last mochten hebben van dit toch zware werk en hun klanten ongestoord hun aankopen konden doen. Een ander probleem was dat er rond het te slopen pand nauwelijks ruimte was om te manoeuvreren met de zware kranen en de beperkte ruimte om containers e.d. te plaatsen. Dit laatste ook in verband met de wekelijkse markt.
De RGS Groep is gewend aan dit soort moeilijke opdrachten. Zo is in het najaar van 2016 het “oude” Hilton hotel op Schiphol gesloopt, pal naast de nieuwbouw, waar ook de eis was dat de hotelgasten geen last van de sloop mochten hebben.
Intussen is de sloop van de Hofpassage gereed en vordert de nieuwbouw snel.

 

De beste ondernemersvraag 2016

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft TIB-advies in 2016 de beste ondernemersvraag uitgezet waarmee een bedrag van €2.500 valt te verdienen.     Alle inzendingen werden in het bijzonder beoordeeld op directe en/of indirecte werkgelegenheid en het ambitieniveau van de ondernemer. Voor de beste ondernemersvraag 2016 werden de volgende 3 ondernemers genomineerd:

Mar-Jan Pullen    Gert van Vliet    Ger Thonen
De door de jury gekozen winnaar is een enthousiaste, ideologische en doorzettende ondernemer met een innovatief, duurzaam en milieuvriendelijk product die hulp nodig heeft om zijn product in de markt te zetten. Dewinnaar is Gert van Vliet van Sustain B.V. uit Hengelo ov. (www.sustain-nl.com).
Gert van Vliet werd geïnspireerd door de film Sea Blind.             (zie trailerhttps://www.youtube.com/watch?v=3pih806pBo4

Overhandiging van de cheque van € 2.500,- door Gerard Nijhof ( directeur TIB-advies) aan Gert van Vliet van Sustain B.V.

 

Het product van Gert van Vliet / Sustain B.V.

Wie wil het niet? Besparen op hoge brandstofkosten en tegelijkertijd milieubewust bezig zijn!     Dat kan met hydrogensystemen die door Central Valley HHO worden geproduceerd. Sinds begin 2008 is Central Valley HHO, marktleider in Hydrogen technologie.
Hydrogensystemen worden over de hele wereld toegepast; van kleine 2 liter motoren tot installaties op een Nederlands binnenvaartschip met een cilinderinhoud van 87 Liter.
De units zijn ontworpen om brandstof te besparen, minder onderhoudskosten aan motoren te hebben en dragen bij aan een schoner milieu. De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn vrachtwagens, bussen, generatoren en schepen.
Hoe werkt het?
De hydrogen mengt zich met de door de motor aangezogen lucht, alvorens dit de cilinders in gaat.
Bij de verbranding zorgt de toevoeging van een kleine hoeveelheid krachtige hydrogen voor een volledigere verbranding in de cilinder. Traditionele verbrandingsmotoren verbranden ongeveer 35-45% van de brandstof. Dit betekent dat de onverbrande brandstof via de uitlaat als uitstoot/emissie, naar buiten komt. De hydrogen werkt als katalysator bij de verbranding van de brandstof waardoor nu meer dan 95% van de brandstof verbrandt. Hier worden de voordelen behaald!

Anders dan hydrogen opgeslagen in tanks / flessen, is hydrogen in units 4x zo krachtig en wordt op deze manier bijna elke druppel brandstof gebruikt tijdens het verbrandingsproces.
Hierdoor is er veel minder brandstof nodig waardoor de uitstoot van het voertuig wordt gereduceerd en het u uiteraard een flinke brandstofbesparing oplevert.

De hydrogen wordt “on-demand” geproduceerd. Dit houdt in dat wanneer de motor van het voertuig is gestart, de productie van de hydrogen begint.
Als de motor stopt, stopt ook de productie ervan.

Elke unit is uitgerust met een beveiligingssysteem, is geproduceerd voor een lange levensduur en heeft een volkomen veilige werking.

Wat zijn de voordelen:
De voordelen even op een rijtje :
·      Zeker tot 80% minder roet
·      Minimaal 10% brandstofbesparing gegarandeerd, besparingen tussen de 20-30% worden behaald
·      Aanzienlijke emissie reductie
·      Meer vermogen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Back to top