fbpx
Hengelosestraat 583 7521 AG Enschede +31 6 11525005

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit. Hopelijk krijgt u als ondernemer hier niet mee te maken. Mocht u echter toch met deze zaken in aanmerking komen dan kunnen we u een gepast traject aanbieden.

Wij onderscheiden twee soorten vertrouwenspersonen. Wat is het verschil?

  1. Bij de Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen kun je terecht voor zaken in de omgang, communicatie en wijze van leidinggeven, die jou hebben gekwetst en tot doel of gevolg hebben, dat jij je niet veilig voelt op je werk. Het kan gaan over pesten, intimidatie, seksuele intimidatie, agressie en geweld en discriminatie.
  2. Bij de Vertrouwenspersoon Integriteit kun je terecht voor het veilig melden van vermoedens van misstanden. Het gaat om zaken die schade doen aan de organisatie. Bijvoorbeeld: diefstal, fraude, machtsmisbruik, schenden van regels, niet integer gedrag.

Abonnement “Vertrouwenspersoon voor uw organisatie”

Werkgevers, klein of groot, zijn vanuit de Arbeidsomstandighedenwet wettelijk verplicht een veilige werkomgeving te bieden aan hun werknemers. U moet dan denken aan agressie, geweld, discriminatie, pesten/mobbing en (seksuele) intimidatie op de werkvloer die als ongewenst wordt ervaren. Het aanstellen van een gecertificeerde vertrouwenspersoon is een mogelijkheid om invulling te geven aan deze verplichting. Met een keuze-abonnement willen wij werkgevers graag ontzorgen.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek met directie/HR/OR willen wij graag onderstaande keuzes met u bespreken.

Basis-abonnement

Wilt u ervan verzekerd zijn dat er voor uw medewerkers altijd een gecertificeerde (CRP) en geregistreerde vertrouwenspersoon (LVV) beschikbaar is? Dat de eerste opvang is geregeld, dan kunt u kiezen voor het basis-abonnement. De kosten bedragen € 150,- per jaar.

Extra- abonnement

Naast het basis-abonnement kunt u rekenen op:

  • Telefonische bereikbaarheid voor uw medewerkers
  • Maximaal 5 gesprekken per jaar met melders op gewenste locatie
  • Jaarlijks 1 presentatie voor (nieuwe) medewerkers op gewenste locatie

De kosten voor dit extra-abonnement bedragen € 750,- per jaar voor bedrijven tot 200 medewerkers.

Totaal-abonnement:

Naast het basis- en extra-abonnement kennen we het totaal pakket.

  • Jaarlijks 1 presentatie voor leidinggevenden
  • Jaarlijks 1 keer aanwezig bij teamoverleg Directie/MT/OR
  • 5 extra gesprekken met melders
  • Ondersteuning bij het opstellen van beleid Ongewenste Omgangsvormen

De kosten voor dit totaal-abonnement bedragen € 1.950,- per jaar voor bedrijven tot 200 medewerkers.

Voor bedrijven met meer dan 200 medewerkers stellen wij graag in overleg een maatwerk abonnement samen.

Voor extra uren boven op genoemde abonnementen vragen wij een vergoeding van € 85,- per uur voor daadwerkelijk afgenomen dienstverlening en voor de rol van Vertrouwenspersoon Integriteit. Bijvoorbeeld extra gespreksvoering, voorlichting en advies aan medewerker(s), OR, MZR, directie en/of HR. Eventuele reiskosten worden separaat berekend. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Melden:

U kunt zaken vertrouwelijk melden bij onze LVV (Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen) erkend vertrouwenspersoon OO&I onder het nummer 053-4849840 (zakelijk).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Back to top