fbpx
Hengelosestraat 583 7521 AG Enschede +31 6 11525005

Procesverbetering

Wij kunnen u helpen met het in kaart brengen en verbeteren van uw voortbrengingsproces. Uitgaande van het beschreven proces begeleiden we u bij het analyseren en optimaliseren van de processtappen.

Het komt vaak voor dat ingesleten gewoontes (“zo doen we het altijd”), na een aantal jaren verre van efficiënt zijn. Een brainstorm sessie met alle betrokkenen uit het totale voortbrengingsproces (Value Stream Mapping) zal al een eerste winst opleveren.

Het voortbrengingsproces is voor ieder type bedrijf in kaart te brengen. Zowel voor dienstverlenende instanties, als productgerelateerde bedrijven. In alle situaties is proces optimalisatie mogelijk. Veel gehoorde procesverbeteringstechnieken zijn toe te passen, zoals LEAN, SIX-Sigma, Theory of Constraints e.d.

Hierin kunnen wij u begeleiden. Als voorbeeld noemen we een welbekende techniek om uw proces (continu) te verbeteren: SIX SIGMA Toepassing van SIX SIGMA begint met een goede probleemdefinitie ( wat wil mijn klant, wat wil ik verbeteren, etc.). Vervolgens verzamelen van gegevens rond betreffend probleem of product, waarna een analyse van de data volgt. Gebruikmakend van intensieve controle, verbeteringen aanbrengen in proces, dan wel aan het product ( zoals sneller, goedkoper, betere kwaliteit etc.). En vervolgens de hele cyclus weer beginnen, zodat duidelijk wordt of het oorspronkelijk gedefinieerde probleem is “verdwenen”, dan wel dat het noodzakelijk is om te herdefiniëren. In feite zal het continu doorlopen van de cyclus ook continue verbetering opleveren.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Back to top